روزی که پسرم معلم شد

روزی که پسرم معلم شد

هفته اول مدرسه بعد از تعطیلات را با استرس شروع کردم؛ با این تصور که پسرها برای رفتن به مهد و پیش‌دبستانی بهانه بگیرند و گریه زاری دم مهد، کار دستم بدهد. صبحانه را دادم، لباس‌ها را پوشاندم. کیف‌شان را که روی شانه‌های کوچک‌شان می‌انداختم، شوقی را در پسر بزرگم دیدم که تا به حال ندیده بودم. خبری از اضطراب و چسبیدن به من و نق و ناله نبود. سوار شد و دم مهد هم خیلی راحت رفت تو. پسر کوچک‌تر کمی بی‌تابی کرد که خب انتظارش را داشتم، اما قضیه مهم‌تر برایم پسر بزرگم بود، چون همیشه با مهد و پیش‌دبستانی چالش داشت و خانه و کنار من بودن را ترجیح می‌داد. 


بیشتر...

بابام آدم جالبیه پدرم..........

بابام آدم جالبیه پدرم..........

‏بابام آدم جالبیه واقعا، نه که چون بچه‌ش باشم این رو بگم. خیلی معدود دیدم توی مردهای هم‌نسل خودش کسی اینقدر از نقش‌های نرماتیو زندگی خانوادگی سواستفاده نکنه.

دوستان و همکارهاش زیاد تعریف کرده‌اند از اینکه من رو توی۲-۳ سالگی همه جا دنبال خودش می‌برد و جلسه‌های تحریریۀ مجله‌شون رو ‏به هم می‌ریختم یا یک خراب‌کاری‌های دیگه توی دفترشون. تقریبا تمام دوران بچگی ما آماده شدن صبحگاهی و راهی کردن ما به مهدکودک و مدرسه (از صبحانه دادن تا اتوکاری لباسهامون) کار بابام بود. 


بیشتر...

 باید به فرزندانمان درس های زندگی یاد بدهیم

 باید به فرزندانمان درس های زندگی یاد بدهیم

✍️ مصطفی ملکیان 

????نهاد آموزش و پرورش ما و کشورهای با شرایط مشابه ما، یک عیب بسیار عمده دارند که تشریح می کنم. لازم به ذکر است که منظورم از آموزش و پرورش صرفا وزارت آموزش و پرورش نیست و منظور، همه نهادهای درگیر آموزش و پرورش است. فرزند من و شما را در دو سالگی در مهد کودک تحویل می گیرند و ۳۰ سال بعد با مدرک دکتری تحویل می دهند. ۳۰ سال عمر در اختیار نهاد آموزش و پرورش قرار می گیرد. اما ما در این ۳۰ سال چه می کنیم؟ ما تا ۱۸ سالگی مطالبی به فرزندانمان می آموزیم که هیچ سودی برای زندگی آنها ندارد. مطالبی که مشکل گشای زندگی نیستند

 


بیشتر...

تربیت و نیازهای اساسی

تربیت و نیازهای اساسی

 رفتارهای مؤثر و مسئولانه

● کدوم لیوان رو برای پر کردن انتخاب می کنی؟
● توی لیوان های مختلف رو با چی پر می کنی؟


بیشتر...

روان‌شناسي تيپ‌هاي شخصيتي

روان‌شناسي تيپ‌هاي شخصيتي

كارل گوستاو يونگ (Carl Gustav Jung)، متولد 1875 و درگذشته به ‌سال 1961، روانپزشك و روانكاو سويسي بود.
يونگ بنيانگذار روانشناسي تحليلي است. او مدتي با زيگموند فرويد مكاتبه و رابطه‌اي نزديك داشت و بسيار مورد تاييد فرويد بود اما به‌تدريج اختلاف نظر آنها بر سر مسائل مربوط به روانكاوي جدي شد و به قطع ارتباط آن دو و طرد شدن يونگ از جانب فرويد انجاميد.
نگرش يونگ به ناخودآگاه متفاوت با نگرش فرويد بود. به‌اعتقاد يونگ همه مسائل مربوط به سازوكار روان انسان و ضمير ناخودآگاه را نمي‌توان به غريزه جنسي مربوط دانست. اين گونه بود كه يونگ مكتب مستقل خود را در روانكاوي بنيان نهاد. كارل گوستاو يونگ در كتاب «تيپ‌هاي شخصيت» انسان‌ها را، براساس موضع‌شان نسبت به سوژه و ابژه و نيز براساس عملكردهاي بنيادين رواني آنها، دسته‌بندي كرده است. در كتاب «تيپ‌هاي شخصيت» انسان‌ها براساس اينكه بيشتر معطوف به ابژه هستند يا معطوف به خود و درون‌شان، يعني معطوف به سوژه، به دو دسته برونگرا و درونگرا تقسيم شده‌اند.


بیشتر...

 برای اینکه در دوران بزرگسالی، فردی سازگار باشیم، ضرورتی ندارد که دوران کودکی بی عیب و نقصی را پشت سر بگذاریم.

برای اینکه در دوران بزرگسالی، فردی سازگار باشیم، ضرورتی ندارد که دوران کودکی بی عیب و نقصی را پشت سر بگذاریم.

 کودکان نیازهای بنیادینی دارند که برای تعادل و بهزیستی در دوران بزرگسالی بایستی این نیازها به درستی برآورده شوند. اگر این نیازها برآورده شوند کودک معمولا به سلامت روان شناختی دست خواهد یافت. اما اگر مشکلات جدی و اساسی در راه برآورده سازی این نیازها وجود داشته باشد، کودک بعدها با مشکلاتی دست به گریبان خواهد بود.


بیشتر...

٩ دقیقه برای فرزندت زمان بگذار، قطعا پشیمان نمی شوی

٩ دقیقه برای فرزندت زمان بگذار، قطعا پشیمان نمی شوی

به گزارش عصرایران، سال‌ها پیش دکتر یاک پانکسپ دانشمند علوم اعصاب، نظریه خود را در مورد این که چگونه می‌توان روتین‌های روزمره کودکان را به ۹ دقیقه مهم در روز تقسیم کرد، ارائه داد. دکتر پانکسپ به بررسی نقش والدین در این دقایق محدود پرداخت و به نتایج جالبی دست یافت.


بیشتر...

بچه‌هاي ويژه، نيازهاي ويژه دارند

بچه‌هاي ويژه، نيازهاي ويژه دارند

دانش‌آموزان با نيازهاي ويژه اغلب از ساير دانش‌آموزان جدا مي‌شوند و در مدارس استثنايي درس مي‌خوانند؛ موضوعي كه حضور آنان را در جامعه كمرنگ و در مواجهه با آنان، نگاه‌ها را پررنگ مي‌كند. چرايي اين موضوع، به كمبود فضاهاي آموزشي استاندارد براي اين كودكان و فراهم نبودن زيرساخت‌هاي رواني و فيزيكي براي ورود اين كودكان به مدارس عادي كشور بر مي‌گردد، اما اين زيرساخت‌ها چطور بايد فراهم شود؟ حضور كودكان با نيازهاي ويژه در كنار ساير دانش‌آموزان چه وجوه مثبت و منفي و از همه مهم‌تر چه ملزوماتي دارد؟ كودكان و خانواده‌ها براي پذيرش اين موضوع، چطور بايد آموزش ببينند؟ و اينكه آنچه اين روزها در جمله كوتاه «معلوليت محدوديت نيست» در ادبيات روزمره سر زبان‌ها افتاده است تا چه ميزان درست است يا چرا درست نيست؟ این‌ها سوالاتي است كه «روشنك بستانچي»، روانشناس و درمانگر و مدير گروه هنري روشنا در گفت‌وگو با «اعتماد» به آنها پاسخ داد.


بیشتر...

مهر ماه و زنگ و رنگ مدرسه

مهر ماه و زنگ و رنگ مدرسه

سيدجواد حسيني

زمان شروع مدارس مهر ۱۴۰3 - ۱۴۰2 از روز شنبه اول مهر ماه 1402 مي‌باشد. «جشن شكوفه‌هاي اول دبستاني» و «جشن جوانه‌هاي پايه هفتمي» روز 29 شهريور و همچنين «جشن غنچه‌هاي پيش‌دبستاني»  روز 15 مهر ماه برگزار مي‌شود. مدرسه جعبه سياه جامعه و سازمان اصلي تحول مبتني بر توسعه است، رنگ مدرسه رنگ جامعه است، رنگ مدرسه است كه رنگ جامعه را مشخص مي‌نمايد. اگر جامعه‌اي رنگارنگ و پرنشاط مي‌خواهيم بايد مدرسه‌اي خوش رنگ داشته باشيم همچنان‌كه زنگ جامعه به ‌شدت به زنگ مدرسه پيوند خورده است، اگر جامعه‌اي باصدا و نوا مي‌خواهيم بايد زنگ مدارس را به خوبي به صدا درآوريم و جامعه‌اي كه مدارسش زنگ نزند، خودش زنگ خواهد زد و از پويايي باز خواهد ايستاد، اميدوارم با زنگ نيكو و مطلوب مدارس از زنگ‌زدگي جامعه جلوگيري كنيم و با زنگ و رنگ درست مدارس زنگ و رنگ جامعه را به خوبي به نوا و صدا درآوريم. وزارت آموزش و پرورش بايد از جهات مختلف براي مهر خود را آماده كند. ساماندهي نيروي انساني مهم‌ترين آنهاست. موضوع بازنشستگان از يك‌سو نيروهاي جديدالورود و نيز نقل و انتقالات از ديگر سو راهبرد هيچ محله و دانش‌آموزي بدون مدرسه و كتاب، هيچ مدرسه‌اي بدون مدير و هيچ كلاسي بدون معلم نباشد را با مشكل جدي مواجه مي‌سازد. مديران آموزش و پرورش مهم‌ترين كارشان پروژه مهر است و مهم‌ترين سنجه عملكردي ايشان نيز به ميزان موفقيت اجراي مطلوب پروژه مهر مربوط است. پروژه مهر هم علت ايجابي و هم علت ابقايي موفقيت آموزش و پرورش را به نمايش مي‌گذارد، وزير و مديران آموزش و پرورش در پروژه مهر به اين سوالات بايد پاسخ دهند.


بیشتر...

مدرسه چگونه می‌تواند دوست داشتنی‌ تر از این باشد؟

مدرسه چگونه می‌تواند دوست داشتنی‌ تر از این باشد؟

۷ پرسش برای بازآفرینی اعتبار مدرسه

ما چگونه می‌توانیم به مدرسه یاری برسانیم که توان خودترمیمی و اثربخشی‌اش را بازیابد و برای ذینفعان اصلی‌اش - کودکان و نوجوانان - دوست‌ داشتنی‌ تر ظاهر شود؟ دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.

عصر ایران؛ مرتضی نظری؛ نویسنده و مدرس مهارت‌های نرم - مدرسه علیرغم محبوبیت نوستالژیک و دیرینه خاطره‌ انگیزش، جایگاه اجتماعی گذشته را ندارد و خانواده‌ها به ویژه طبقات متوسط شهری، اعتماد خود را به کارآمدی و اثربخشی مدرسه از دست داده‌اند.


بیشتر...